Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

wtorek, 13 października 2015

Sałatka z rzodkwią. Salad with radish.


100 g miks sałat
150 g białej rzodkwi
5 rzodkiewek
1 słodkie jabłko

dressing:
3 łyżki oliwy
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka bezglutenowej musztardy z ziarnami gorczycy
1 łyżeczka miodu 

Wszystkie składniki dressingu połącz i wymieszaj dokładnie. Sałatę umyj i osusz. Jabłka, rzodkiew i rzodkiewkę umyj. Pokrój w cienkie plasterki. Na talerzu umieść sałatę, na to połóż rzodkiew, rzodkiewkę i jabłko. Polej sałatę dressingiem.
Sałatkę podaję z usmażoną wątróbką.

400 - 500 g drobiowej wątróbki
1/2 cebuli
oliwa do smażenia
sól do smaku 

Wątróbkę umyj, osusz. Cebulę obierz, pokrój w kliny. Na patelni podgrzej olej, dodaj wątróbkę i cebulkę, smaż około 10 minut na średnim ogniu. Pod koniec smażenia dopraw wątróbkę solą.


100 g of lettuce mix
150 g of white radish
5 radishes
1 sweet apple
 

dressing:
3 tablespoons of oil
2 tablespoons of lemon juice
1 tablespoon of gluten-free mustard and mustard seeds
1 teaspoon honey
 

Combine all dressing ingredients and mix thoroughly. Wash and dry the lettuce. Wash apples and radish. Cut them into thin slices. On a plate place the lettuce, put radishes and an apple. Pour dressing.
I've served a salad with fried liver.
 

400 - 500 g of chicken livers
1/2 onion
oil for frying
salt to taste
 

Wash liver, dry. Peel onion, cut into wedges. Heat oil in a frying pan, add the liver and the onion, fry about 10 minutes over medium heat. At the end of frying season liver with salt.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz