Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

niedziela, 18 października 2015

Karp i sałatka z soczewicą. Carp and lentils salad.


2 porcje
350 g karpia
połówka cytryny
sól i świeżo zmielony pieprz
olej kokosowy do smażenia

1 mała sałata rzymska
1 średniej wielkości cebula pokrojona w kostkę
2 łodygi selera naciowego, pokrojony w plasterki
140 g nieugotowanej czerwonej soczewicy
oliwa do smażenia


Soczewicę gotuj w wodzie 8 minut i odcedź. Rybę skrop sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem, smaż na oleju około 8 - 10 minut. Cebulę i seler podsm na oliwie, około 5 minut. Sałatę opłucz i osusz, podziel na cząstki. Ugotowaną soczewicę wymieszaj z sałatą, cebulką i selerem naciowym. Przełóż na talerze. Na wierzchu umieść usmażoną rybę.

2 servings
350 g of carp, 2 pieces
half a lemon
salt and freshly ground black pepper
coconut oil for frying

1 small romaine lettuce
1 onions, diced
2 large stalk celery, sliced
140 g of uncooked red lentils

Cook lentils in water 8 minutes and then drain. Sprinkle fish with lemon juice, season with salt and pepper and fry in oil about 8 - 10 minutes.
Fry onion and celery in oil, about 5 minutes. Rinse and dry the lettuce, split into pieces. Mix the cooked lentils with lettuce, onion and celery. Transfer to plates. On top, place the fried fish.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz