Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

poniedziałek, 20 lipca 2015

Przekąska - ogórek z łososiem i papryką. Appetizer - cucumber with salmon and pepper.



10 sztuk
100 g łososia z puszki, kawałki w oleju roślinnym
1 łyżka oleju z puszki
1/2 czerwonej papryki
1/2 dużego ogórka
natka pietruszki

Łososia z łyżką oliwy rozdrobnij widelcem na gładkie puree (pasta). Ogórka umyj, pokrój w plastry. Paprykę umyj, pokrój w duże kwadraty. Na plasterku ogórka połóż czubatą łyżeczkę pasty z łososia, na to kawałek papryki i udekoruj listkiem natki pietruszki. 

10 pieces
100 g of canned salmon, pieces in vegetable oil
1 tablespoon of oil from can
1/2 red bell pepper
1/2 large cucumber
parsley

Shred salmon and a spoon of oil with a fork to a smooth puree (paste). Wash cucumber, cut into slices. Wash peppers, cut into large squares. Put on a slice of cucumber a heaping teaspoon of salmon paste, then a piece of pepper and garnish with parsley leaf.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz