Strony
▼
My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie
▼
wtorek, 9 czerwca 2015
Młoda kapusta i ziemniaki. Young cabbage and potatoes.
2 porcje
1/2 główki młodej kapusty
10 średniej wielkości młodych ziemniaków
3 łyżki oliwy
1 mała cebula, pokrojona w kostkę
2 łyżki mąki ryżowej
1 - 1 + 1/2 łyżki octu 10%
3 łyżeczki cukru
1 szczypta soli
2 łyżki wody
świeżo zmielony pieprz
Kapustę ugotuj półtorej godziny przed podaniem. Kapustę pokrój w cienkie paski. Umieść kapustę w garnku, zalej wodą i zagotuj, potem gotuj jeszcze 5 minut, odcedź.W głębokim rondlu podsmaż (zeszklij) na oliwie cebulkę, dodaj ugotowaną kapustę i mąkę, wymieszaj. Dodaj ocet, wodę i cukier, dopraw solą i pieprzem, smaż około 7 minut. Kapustę podawaj ciepłą z ugotowanymi, młodymi ziemniakami.
Zobacz także / See also:
2 servings
1/2 head of young cabbage
10 medium-sized young potatoes
3 tablespoons of oil
1 small onion, diced
2 tablespoons of rice flour
1 - 1 + 1/2 tablespoon of white vinegar 10%
3 teaspoons of sugar
1 pinch of salt
2 tablespoons of water
freshly ground pepper
Cook the cabbage one and half hours before serving. Cut the cabbage into thin strips. Place the cabbage in a pan, pour water and bring to the boil, then cook for 5 minutes, drain. In a deep saucepan fry onion in oil (the onion should be transparent), add the cooked cabbage and rice flour, stir. Add vinegar, water and sugar, season with salt and pepper and cook for about 7 minutes. Serve warm with boiled young potatoes.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz