Strony
▼
My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie
▼
czwartek, 28 maja 2015
Komosa ryżowa z cukinią, kukurydzą, fasolą i papryką. Quinoa with zucchini, corn, beans and peppers.
4 - 5 porcji
200 g nieugotowanej komosy ryżowej (scroll down to the English version)
2 średnia cukinia (600 g)
240 g kukurydzy z puszki, bez zalewy
240 g czarnej fasoli z puszki, bez zalewy
4 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
2 łyżki oliwy do smażenia
Dressing
3 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
1 łyżeczka cukru, opcjonalnie
pieprz
sól
Wszystkie składniki dressingu połącz i wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Komosę ryżową ugotuj w wodzie z dwiema szczyptami soli, około 10 minut. Odcedź. Cukinię umyj, pokrój w dużą kostkę, podsmaż na oliwie około 7 minut. Ugotowaną komosę połącz z kukurydzą, czarną fasolą, natką pietruszki, szczypiorkiem, usmażoną cukinią i dressingiem. Dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem jeżeli to konieczne (może być też papryka chilli).
4 - 5 servings
200 g of uncooked quinoa
2 medium zucchini (600 g)
240 g of canned corn, without sauce
240 g of canned black beans, without sauce
4 tablespoons of finely chopped chives
2 tablespoons of finely chopped parsley
2 tablespoons of oil for frying
Dressing
3 tablespoons of oil
1 tablespoon of lemon juice
1 teaspoon of sweet paprika
1 teaspoon of garlic
1 teaspoon of sugar, optionally
pepper
salt
Combine all dressing ingredients and mix. Season to taste with salt and pepper. Cook quinoa in water with two pinches of salt, about 10 minutes. Drain. Wash zucchini, cut into large cubes, fry in olive oil about 7 minutes. Connect the cooked quinoa with corn, black beans, parsley, chives, the fried zucchini and a dressing. Mix thoroughly. Season with salt and pepper if necessary (You can also use chilli).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz