Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

wtorek, 14 października 2014

Rozgrzewająca zupa z czosnkiem i boczkiem. Warming soup with garlic and bacon.




Ta zupa powstała,  by moja siostra szybciej zwalczyła grypę. Pomysł ze strony: Rozsmakuj się w...
Dodałam więcej ziemniaków, boczku, czosnku i dwa jajka. Dodatkowo dodałam marchew oraz pietruszkę. Zrezygnowałam z żółtego sera.

4 porcje. Koszt 10 zł.
200 g boczku
4 ziemniaki
2 marchewki
1 pietruszka
1 mala cebula
6 ząbków czosnku, zmiażdżony
60 ml wytrawnego białego wina
3 łyżeczki bulionu warzywnego bezglutenowego w proszku Swiss Vegetable Bouillon powder,
2 łyżeczki majeranku
2 liście laurowe
sól i pieprz do smaku 
2 jajka
2 łyżki oliwy

Warzywa obierz, pokrój w kostkę. Do garnka wlej 1 lir wody, dodaj marchew i pietruszkę, liście laurowe oraz bulion w proszku. Gotuj 10 minut. Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na patelni z 2 łyżkami oliwy. Do garnka dodaj ziemniaki, cebulę pokrojoną w kostkę, podsmażony boczek, wino oraz majeranek. Gotuj jeszcze około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dopraw solą i pieprzem. Ugotowaną zupę zdejmij z ognia, wlej roztrzepane jajka i szybko wymieszaj. Smacznego.

This soup was created to my sister quickly fought off the flu. Idea from: Rozsmakuj się w...
I added more potatoes, bacon, garlic and two eggs. In addition, I added carrots and parsley. I gave up cheese.

4 servings.
200 g bacon
4 potatoes
2 carrots
1 parsley
1 small onion
6 cloves of garlic, crushed
60 ml dry white wine
3 teaspoons of vegetable broth powder gluten-free Swiss Vegetable Bouillon of Marigold company
2 teaspoons marjoram
2 bay leaves
salt and pepper to taste
2 eggs
2 tablespoons olive oil

Peel vegetables, cut into cubes. Pour into the pot 1 liter of water, add the carrots and parsley, bay leaves and bouillon powder. Cook for 10 minutes. Cut bacon into cubes, fry in a pan with 2 tablespoons of olive oil. To the pot, add the potatoes, onion diced, fried bacon, wine and marjoram. Cook about 20 minutes more, until the vegetables are soft. At the end of cooking, season with salt and pepper. Remove cooked soup from the heat and pour the beaten eggs and quickly stir. Enjoy.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz