Strony
▼
My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie
▼
środa, 24 września 2014
Sałatka z tuńczykiem i białą fasolą. White bean and tuna salad.
Dla 2 osób.
50 g rukoli
30 - 40 g miks sałat
1/2 czerwonej cebuli, pokrojona w krążki
160 - 180 g białej fasoli konserwowej z puszki
60 g kiełek fasoli mung (bez zalewy)
6 - 8 pomidorów koktajlowych, pokrojone w połówki
120 - 140 g tuńczyk w kawałkach w oleju
Dressing:
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka musztardy Dijon, bezglutenowa
1 łyżeczka miodu
świeżo zmielony pieprz
deser: figi
Wszystkie składniki dressingu połącz i dokładnie wymieszaj, aż uzyskasz gładki sos. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Sałatę umyj, osusz, połącz z dressingiem i czerwoną cebulą, wymieszaj. Przełóż sałatę na talerze. Na wierzchu połóż tuńczyka, fasolę, kiełki fasoli mung i pomidorki. Sałatka wyszła bardzo smaczna. Na deser polecam figi.
For 2 people.
50 g arugula
30 - 40 g mix lettuce
1/2 red onion, sliced into rings
160 - 180 g white beans canned
60 g mung bean sprout (without pickled sauce)
6 - 8 cherry tomatoes, cut in halves
120 - 140 g tuna chunks in oil
Dressing:
1 tablespoon lemon juice
2 tablespoons olive oil
1 teaspoon Dijon mustard, gluten-free
1 teaspoon honey
freshly ground pepper
dessert: figs
Connect all dressing ingredients and mix thoroughly until you get a smooth sauce. Season with freshly ground pepper. Wash the lettuce, dry, connect with dressing, red onion and mix. Put the salad on plates. On top place the tuna, white beans, mung bean sprouts and tomatoes. The salad was very tasty. I recommend figs for dessert.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz