Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

czwartek, 31 lipca 2014

Tabbouleh z quinoa.


1 szklanka nieugotowanej komosy ryżowej (quinoa)
10 – 12 gałązek natki pietruszki, grubo posiekana
3 gałązki koperku, posiekany
2 duże pomidory
2 małe czerwone lub pomarańczowe papryki
½ czerwonej cebuli
½ ogórka
8 oliwek zielonych lub czarnych
4 łyżki oliwy z oliwek
sok z 1 ½ cytryny
1 łyżeczka miodu
sól, pieprz

Quinoa ugotuj w osolonej wodzie, około 10 minut. Odcedź. Pomidory, ogórek, paprykę, czerwoną cebulę pokrój w kostkę, oliwki pokrój w plasterki. Warzywa, posiekany koper i natkę pietruszki wymieszaj z quinoa. Oliwę z oliwek dokładnie wymieszaj z sokiem z cytryny i miodem, dopraw solą i pieprzem. Tak przygotowanym dressingiem polej qiunoa i warzywa, wszystko wymieszaj.


1 glassfull uncooked quinoa
10 - 12 sprigs of parsley, coarsely chopped
3 sprigs of dill, chopped
2 large tomatoes
2 small red or orange peppers
½ red onion
½ cucumber
8 green or black
olive
4 tablespoons olive oil
juice of 1 ½ lemons
1 teaspoon honey
salt and pepper

Cook quinoa in salted water, about 10 minutes. Drain. Cut tomatoes, cucumbers, peppers, red onions into cubes, cut olives into slices. Mix vegetables, chopped dill and parsley with quinoa. Mix thoroughly olive oil with lemon juice and honey, season with salt and pepper. Pour the prepared dressing over qiunoa and vegetables, mix everything.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz