Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

poniedziałek, 28 lipca 2014

Sałatka: ziemniaki, kiszony ogórek, jajko, groszek, koperek i łosoś z dressingiem musztardowym. Salad: potatoes, pickled cucumber, eggs, green peas, dill and salmon with mustard dressing.


/scroll down to English version/
I found recipe at http://www.beyondsalmon.com/2013/02/you-dont-think-i-gave-up-on-my-attempt.html.

I used smoked salmon.

4 ugotowane małe ziemniaki pokrojone w plastry
1 szalotka cienko pokrojona w plastry
1 szklanka groszku konserwowego
4 jajka ugotowane na twardo pokrojone w krążki
3 kiszone ogórki pokrojone w cienkie plastry
filet z łososia usmażony lub wędzony
kawior lub świeży koperek do dekoracji

Dressing
1 łyżka octu winnego lub 2 łyżki zalewy z ogórków kiszonych
2 łyżeczki musztardy bezglutenowej
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki kwaśnej śmietany
sól i pieprz do smaku

Do miseczek włóż ziemniaki, na to połóż ogórek, groszek i łososia, na wierzchu umieść plasterki jajka. Polej dressingiem i udekoruj kawiorem lub posiekanym koperkiem.



4 small potatoes boiled and  sliced thinly 
1 shallot sliced 
1 cup of peas  
4 hard-boiled eggs, cut into rings
3 pickled cucumbers (in salty sauce) cut into thin slices
fried salmon fillet

caviar or fresh dill for decoration
 
Dressing

1 tablespoon of vinegar or 2 tablespoons of cucumber pickle sauce
2 tablespoons of gluten-free mustard  
3 tablespoons of oil
2 tablespoons of sour cream
salt and pepper to taste
 
To cups put potatoes, then cucumber, peas and salmon, on top place the slices of the eggs. P
our the dressing and garnish with caviar and dill.
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz