Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

środa, 30 lipca 2014

SAŁATKA Z PITAJĄ, TRUSKAWKAMI I GRANATEM. PITAYA (DRAGON FRUIT) STRAWBERRY POMEGRANATE SALAD.



/scroll down to English version/
1 pitaja (smoczy owoc) schłodzona lub ½ melona cantaloupe
10 – 12 truskawek pokrojonych w ćwiartki
½ dużego granata ziarna
1 łyżeczka miodu
sok z ½ limonki

Miód i sok z limonki wymieszaj lub wytrząśnij w shakerze na gładką masę. Pitaję (smoczy owoc) przekrój na pół, wydrąż łyżką cały miąższ, pokrój go w kostkę. Pitaję, truskawki i ziarna granatu wymieszaj, polej dressingiem z limonki i miodu. Sałatkę można podawać w wydrążonym owocu pitaji (smoczy owoc) lub wydrążonym melonie.

1 pitaya (dragon fruit) chilled or ½ cantaloupe melon 
10 - 12 strawberries, cut into quarters 
½ large grain pomegranate 
1 teaspoon of honey 
½ lime juice

Mix the honey and lime juice. Cut the pitaya (dragon fruit) in half, use a spoon to scoop out all the pulp and dice it. Mix together, dragon fruit, strawberries and pomegranate seeds, pour over the lime and honey dressing. The salad can be served in a hollow pitaya fruit (dragon fruit) or a hollow melon. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz