Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

czwartek, 31 lipca 2014

Omelette with leaves of beetroot. Omlet z botwiną.



Porcja dla 2 osób.
5 jajek
pęczek botwiny (młode liście buraka)
2 pomidory, pokrojone w kostkę
mała cebula, pokrojona w kostkę
75 g sera cheddar, starty na tarce
sól, pieprz
łyżeczka suszonego oregano
2 łyżki masła

Podsmaż cebulkę na łyżce masła. Dodaj pokrojone pomidory i smaż aż zmiękną. Przypraw solą, pieprzem i oregano. Dodaj pokrojoną botwinę i smaż chwilę. Przełóż na talerz. Na patelni rozpuść łyżkę masła, wlej roztrzepane jajka i usmaż omlet. Na gotowy omlet połóż usmażoną botwinę (młode liście buraka), posyp serem, wstaw do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika. Gdy ser się rozpuści omlet jest gotowy, około 5 minut. Przed podaniem posyp oregano.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz