Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

środa, 30 lipca 2014

Deser z masą krówkową i bananami. Banana, dulce de leche, mascarpone, cookies dessert. Gluten-free.


/scroll down to English version/
6 porcji
150 g ciastek kruchych bezglutenowych (przepis: http://margaretglutenfree.blogspot.com/2014/07/pisanki-ciastka-easter-cakes-gluten-free.html) lub herbatniki maślane bezglutenowe *
4 banany
400 g bezglutenowej masy kajmakowej (dulce de leche)
sok z 1/2 cytryny
2 łyżki cukru trzcinowego
250 g sera mascarpone.
 

*produkty firm mogących oznaczać swoje produkty znakiem przekreślonego kłosa


Ciastka pokruszyć bardzo drobno. Dwa banany rozgnieść widelcem i wymieszać na gładką masę z serkiem mascarpone. Dwa banany pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny by nie zrobiły się brązowe, wymieszać z cukrem trzcinowym.
Na dnie pucharków umieścić po 4 łyżeczki pokruszonych ciastek, na to 3 łyżeczki masy kajmakowej (dulce de leche), na to pozostałe ciastka (2 - 3 łyżeczki). Na ciastka położyć masę mascarpone z bananami, a na wierzch plasterki bananów.


6 servings
150 g of gluten-free shortbread cookies
4 bananas
400 g of gluten-free dulce de leche = butterscotch
juice of 1/2 lemon
2 tablespoons of cane sugar
250 g of mascarpone cheese.


Crumble cookies finely. Mash two bananas with a fork and mix to a smooth paste with mascarpone. Cut two bananas into slices, sprinkle with lemon juice, mix with sugar cane.
At the bottom of the cups placed 4 teaspoons of crushed cookies, then 3 teaspoons of dulce de leche and the remaining cookies (2 - 3 teaspoons). Next put banana mascarpone mass and on top banana slices.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz