Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

niedziela, 20 października 2024

Mielone z pieczarką. Minced meat with mushrooms.

 



/scroll down to English version/
500 g mielonego z kurczaka
20 - 25 dużych pieczarek
50 g drobno tartego sera parmezan
2 łyżki posiekanego koperku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 ząbki czosnku, przeciśnięty przez praskę
1/2 cebuli, drobno posiekana
1 bezglutenowa bułka
sól i pieprz do smaku
1 jajko
bezglutenowa bułka tarta

oliwa do smażenia

Bułkę namocz w niewielkiej ilości wody. Odetnij ogonki pieczarek, ogonki drobno pokrój. Na oliwie podsmaż cebulę i ogonki pieczarek. Mielone wymieszaj dokładnie z namoczoną bułką, podsmażoną cebulką, czosnkiem, parmezanem, koperkiem i natką pietruszki, dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj. Kapelusze pieczarek napełnij mielonym formując kulki. Obtocz w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż na oliwie około 15 - 20 minut.

500g minced meat of chicken
20 - 25 large mushrooms
50 g finely grated parmesan cheese
2 tablespoons chopped dill
2 tablespoons chopped parsley
2 cloves garlic, pressed
1/2 onion, finely chopped
1 gluten-free bun/roll
salt and pepper to taste
1 egg
gluten-free breadcrumbs

oil for frying

Soak bun in a small amount of water. Cut off mushroom stalks, finely chop the stalks. Fry onion and mushroom stalks in oil. Mix minced meat thoroughly with the soaked bun (roll), fried onion, garlic, parmesan, dill and parsley, season with salt and pepper and mix thoroughly. Fill the mushroom caps with the minced meat, forming balls. Coat in beaten egg and breadcrumbs. Fry in oil for about 15 - 20 minutes.