Strony
▼
My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie
▼
niedziela, 5 lipca 2020
Makaron z czarnej fasoli z krewetkami i jarmużem. Black bean spaghetti with shrimps and kale.
/scroll down to English version/
2 porcje
120 g warzywnego makaronu spaghetti z czarnej fasoli
100 g jarmużu, poszarpany
250 g krewetek
sok z 1 limonki
2 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
12 pomidorków koktajlowych, pokrojonych na połówki
szczypta pieprzu cayenne
sól i pieprz do smaku
Makaron ugotuj w wodzie z szczyptą soli i łyżką oliwy. Odcedź. Na patelni podgrzej oliwę, dodaj czosnek i pieprz cayenne, chwilkę podsmaż. Dodaj krewetki i sok z limonki, smaż około 5 minut, dopraw solą i pieprzem. Dodaj jarmuż i pomidorki koktajlowe, duś, aż jarmuż będzie miękki. Zestaw z ognia, dodaj ugotowany makaron, wymieszaj i przełóż na talerze.
2 servings
120 g black been spaghetti pasta
100 g kale, torn
250 g shrimps
juice of 1 lime
2 garlic cloves
3 tablespoons oil
12 cherry tomatoes, cut in halves
a pinch of cayenne pepper
salt and pepper to taste
Cook pasta in water with a pinch of salt and a tablespoon of oil. Drain. Heat oil in a frying pan, add garlic and cayenne pepper, fry for a while. Add shrimps and lime juice, fry about 5 minutes, season with salt and pepper. Add kale and cherry tomatoes, simmer until kale is soft. Set from the fire, add cooked pasta, mix and transfer to plates.
Kąski kurczaka w płatkach kukurydzianych. Chicken bites in cornflakes.
/scroll down to English version/
4 porcje
3 piersi z kurczaka, pokrojone na podłużne kawałki
bezglutenowa bułka tarta
bezglutenowe płatki kukurydziane, lekko pokruszone
2 jajka
2 łyżki wody
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/4 - 1/3 łyżeczki ostrej papryki
sól i pieprz do smaku
900 g mrożonych warzyw, mieszanka grecka (ziemniaki, cukinia, papryka, cebula i oliwki czarne, grecka przyprawa)
Jajko wymieszaj z wodą i przyprawami. Mięso opłucz, osusz. Obtocz w bułce tartej, umieść w jajku i potem obtocz w płatkach kukurydzianych. W naczyniu do zapiekania umieść mrożone warzywa wymieszane z przyprawa grecką, na to ułóż kąski kurczaka. Wszystko piecz w nagrzanym piekarniku do 160 stopni Celsjusza z termoobiegiem, piecz przez 50 - 60 minut.
4 servings
3 chicken breasts, cut into oblong pieces
gluten free breadcrumbs
gluten-free cornflakes, lightly crumbled
2 eggs
2 tablespoons water
1 teaspoon sweet pepper/paprika
1/4 - 1/3 teaspoon hot pepper/paprika
salt and pepper to taste
900 g frozen vegetables, Greek mix (potatoes, zucchini, peppers, onions and black olives, Greek spice)
Mix egg with water and spices. Rinse chicken, dry. Roll in breadcrumbs, place in egg and then coat in cornflakes. Put frozen vegetables mix with the Greek spice in baking dish, put the chicken bites on it. Bake everything in a preheated oven to 160 Celsius degrees with air flow, bake 50 - 60 minutes.
3 chicken breasts, cut into oblong pieces
gluten free breadcrumbs
gluten-free cornflakes, lightly crumbled
2 eggs
2 tablespoons water
1 teaspoon sweet pepper/paprika
1/4 - 1/3 teaspoon hot pepper/paprika
salt and pepper to taste
900 g frozen vegetables, Greek mix (potatoes, zucchini, peppers, onions and black olives, Greek spice)
Mix egg with water and spices. Rinse chicken, dry. Roll in breadcrumbs, place in egg and then coat in cornflakes. Put frozen vegetables mix with the Greek spice in baking dish, put the chicken bites on it. Bake everything in a preheated oven to 160 Celsius degrees with air flow, bake 50 - 60 minutes.