Czytelnicy, którzy są ze mną od początku istnienia bloga być może pamiętają wpis Przewodnik zdrowego odżywiania - pół żartem, pół serio. Pisałam tam o Sarah, blogerce ze Stanów Zjednoczonych Ameryki, u której zdiagnozowano Leśniewskiego-Crohna. Co u niej? Słuchajcie - jest w ciąży! A więc cuda się zdarzają. Od zeszłego lata stosuje Gaps diet i jest poprawa. W następnym poście zamierza trochę napisać o tej diecie, jak jej szło. Posty w języku angielskim: http://ahouseinthehills.com/
Dzisiaj pogoda dopisuje, proponuje lody bez mleka i bez dodatku cukru. Za chwilę sezon na truskawki, można zrobić deser z bitą śmietaną z mleka kokosowego, przepis tutaj: http:///bita-smietana-z-mleka-kokosowego/
Aktualizacja wpisu z marca 2016 roku 6 dojrzałych bananów 150 - 200 g truskawek lub malin, jeżyn, jagód Banany obierz, pokrój w plastry. Przełóż do pojemnika i wstaw na 2 godziny do zamrażalki. Następnie zmiksuj banany blenderem na gładką masę, dodaj truskawki i wymieszaj. Przełóż masę do pojemnika z zamknięciem i wstaw na 12 godzin do zamrażalki. 6ripe bananas 150 - 200gstrawberriesorraspberries, blackberries, blueberries
Peel banana, cut intoslices.Transfer to acontainer andput2 hoursin the freezer. Next blend bananasuntil smooth, add frozen strawberriesand mix. Putmass/loads into the containerandkeep ice cream12 hoursin the freezer.