Strony

My Other Sites on the Internet / Moje strony w internecie

Pieczeń wieprzowa z pieczarkami. Roast pork with mushrooms.


alergeny: jajka, laktoza (żółty ser, masło) 
1  kg mięsa mielonego
700 g pieczarek
4 jaja
300 g żółtego sera, pokrojony w kostkę
6 - 8 łyżek bezglutenowej bułki tartej
sól, pieprz, 
3 łyżeczki bezglutenowego bulionu warzywnego w proszku
3 łyżki masła klarownego
3 duże ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
2 cebule pokrojone w kostkę

2 foremki aluminiowe o rozmiarach: 9 x 22 cm.

Pieczarki umyj i pokrój w plastry. Pieczarki usmaż na maśle z cebulką. Dodaj ser i wymieszaj. Dodaj surowe mięso mielone i czosnek. Jajka roztrzep z bulionem warzywnym, dodaj do pozostałych składników, dopraw pieprzem i solą. Dokładnie wymieszaj. Masę przełóż do foremek i piecz w temperaturze 170 stopni Celsjusza z termoobiegiem około 100 minut. Doskonale komponuje się z kiszonymi ogórkami.

allergens: eggs, lactose (cheese, butter)
1 kg of minced meat
700 g of mushrooms
4 eggs
300 g of cheese, diced
6 - 8 tablespoons of gluten-free breadcrumbs
salt pepper,
3 teaspoons of gluten-free vegetable broth powder
3 tablespoons of
clarified butter, ghee
3 large cloves of  garlic, pressed
2 onions, diced

2 aluminum molds with dimensions: 9 x 22 cm.

Wash mushrooms and cut into slices. Fry the mushrooms in butter with onion. Add cheese and stir. Add raw minced meat and garlic. Beat eggs with vegetable broth, add to the remaining ingredients and season with salt and pepper. Mix thoroughly. Place the mass into molds and bake at 170 degrees with air flow about 100 minutes. Serve with saur cucumber.